BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ

Okulumuz, Okul-Üniversite ortaklıklarını, okullar ve üniversiteler arasında fikirleri ve kaynakları paylaşmak için bir fırsat olarak görmektedir. Bu kapsamda öncelikli olarak Türkiye'nin prestijli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi eğitim fakültesi ile doğrudan iş birlikteliği yürütmektedir.

Öğretmenlerimiz Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin benzersiz eğitim programı ile güz yarıyılı ve bahar yarıyılı boyunca ders ve atölye çalışmaları yaparlar.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, okulumuz öğretmenlerine sınıf ve müfredat liderliği kapsamında  yeni bir program sunmaktadır.

Öğretmenler, ek kaynaklara ve çok çeşitli akademik önerilere erişim kazanırken bilgi tabanlarını genişletmekte ve öğretim üyelerinin uzmanlıklarından yararlanmaktadırlar. Yenilikçi uygulamalardan ve eğitime yönelik yaklaşımlardan faydalanmaktadırlar. Öğretmenler ayrıca bu ayrıcalıklı işbirliği sayesinde okul kültürünü ve akademik performansını en iyi şekilde yansıtabilmek ve içselleştirebilmek için farklı geçmişlerden ve bakış açılarından gelen sınıf arkadaşlarıyla tam bir bütünlük sağlamaktadırlar. Yürütülen projeler, eğitimcilerimizin birbirlerinin uygulamaları ve kültürleri hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olur, yeni fikirlere ve yeniliklere yol açar. Ayrıca meslektaşlar arasındaki ilişkileri de güçlendirmektedir.

Diğer taraftan, bu ortaklık Boğaziçi Üniverstesi'nin öğrencilerine sınıf öğretimini mesleki gelişim fırsatlarıyla birleştiren benzersiz bir deneyim sunmasına olanak tanır. Bu işbirliğinin öğretmen adaylarına eğitimciler olarak başarılı olmak için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırdığına inanıyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi ile yaptığımız çalışmalar sayesinde Boğaziçi AS Koleji olarak, 21. Yüzyıl becerilerine sahip daha kapsamlı, güncel eğitim programları sunarak öğrencilerimize daha iyi hizmet vermekteyiz.