İNOVASYON

Genellikle gençleri hafife alıyoruz. Büyük küresel sorunların yetişkinlerce çözüleceğine inanıyoruz. Oysaki genç insanları çevrelerindeki dünyayı anlamaya iten ve doğuştan gelen meraklarından yoksun kalıyoruz. Bu nedenle Boğaziçi AS Okullarında, materyal ve ders kitaplarından öte öğrenciler içinde yaşadığımız dünyanın bir bireyi olarak nasıl yenilikçi ve problem çözümlerinde katılımcı olacaklarını öğreniyorlar.

Çocuklarımıza yenilikçi olmayı öğretmek, onların daha yaratıcı olmalarına ve zihinlerini keskinleştirmelerine yardımcı olacaktır.

İnovasyon öğrencilere, disiplinler arası proje tabanlı öğrenme metoduyla gerçek dünyadaki problemlerle başa çıkarken kendi öğrenimlerini yönetme fırsatı sunar. Empati odaklı tasarım düşünme ve STEAM araçlarının kullanımı sayesinde, öğrenciler proje ve ürünler şeklinde çözümler oluşturma ve tasarlama yetisine sahip olurlar.

Bu süreçte çocuklara doğal olarak pek çok yeni olanakları keşfetme fırsatı verilir. Özel Robotik ve Mekatronik eğitimlerinde yenilik öğrenecekleri içerikler ve yarışmalar yer almaktadır.

Stratejik Düşünme Oyunları ile en yararlı yenilikleri organizasyon ve strateji alanında uygulamaktalar. İlginç sorular ve senaryolar ile öğrencilerin standart düşüncenin ötesine geçirmek çok zaman almaz ve ancak en iyi yeniliklerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu aynı zamanda farkında olmadan sürekli düşünme modelini de oluşturmaktadır.