HEDEFLERİMİZ

İyi bir eğitim en temel vatandaşlık haklarından biri olmasının yanında bir Ülkenin geleceğini belirleyen en temel faktördür. Gerek ABD gerekse AB Komisyonu vatandaşlarının eğitim düzeyini arttırmak için eğitim araştırmalarına ciddi fonlar ayırmaktadır. Bunun sonucunda iyi eğitimli değerli vatandaşlar yetiştirmekte ve onlara iyi bir iş olanağı sunmaktadır.

Ülkemizdeki tabloya baktığımızda tüm devlet ve özel okullardaki yoğun dersler, test sınavları, deneme sınavları, dershaneler, yoğun ödevler sonucunda öğrencilerimiz ortalama bir ABD ya da AB vatandaşı öğrenciden çok daha fazla çalışmakta, gerek çocuklar gerekse aileler maddi ve manevi olarak aşırı yorulmaktadır. Ancak bu kadar yoğun çalışmanın sonucunda yapılan uluslararası değerlendirme sınavlarında bu ülkelere göre oldukça gerilerde başarı elde edebilmekteyiz.

Boğaziçi AS Okulları bu temel sorun üzerine kurulmuş bireyin tüm ihtiyaçlarını göz önüne alarak hazırlanmış uluslararası standartlarda zenginleştirilmiş bir eğitsel program ile uluslararası düzenlenen sınavlarda başarı sağlayacak Dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefleyen bir proje kuruluşudur.

Amacımız çoktan seçmeli test sınavları ile önlerine sunulan seçeneklerden birini seçen bireyler değil, bağımsız düşünebilen, özgür, yaratıcı, kollektif üretim yapabilen, kendine güvenen, uluslararası alanda başarılı ve MUTLU bireyler yetiştirmektir