PDR DESTEĞİ

İlköğretim çocuğun anaokulundaki oyun ağırlıklı ve sınırlı akademik etkinliklerin yapıldığı bir ortamdan çeşitli kuralların olduğu, belirli bir süre sınıfta kalınması, öğretmenin dinlenilmesi, işitsel ve görsel algı ve dikkatin gerektiği bir ortama geçiş sürecinin yanı sıra sembolik iletişim biçimi olan okuma ve yazmanın öğrenildiği bir süreçtir. Tüm bu süreçler uyum gerektirmektedir ve her çocuk bu uyum sürecini farklı şekillerde geçirir.Uyum aşamasından sonra rehberlik servisimiz öğrencilerimizin;

Olumlu Kişilik geliştirmeleri: Okul öncesi dönemden çıkan ilköğretim öğrencileri erken çocuklukla ergenlik arasındaki süreçte rehberlik servisi özgüveni tam, yaşam süreçlerinde kendisi hakkında karar verebilen, sorunlarla yüzleşebilen ve kolektif düşünebilen bireyler yetiştirebilmek için çalışmalar yürütür.

Sosyal İlişkiler, Akran İletişimi ve Kendini İfade Edebilme: Öğrencimizin kendisini doğru ifade edebilmesi, akranları ile sağlıklı ilişki kurabilmesi, kendisi ile barışık olması ve toplumsal kabulünün sağlanması için çalışmalar yürütür.

Dikkat, Konsantrasyon, Odaklanma : Rehberlilk servisi öğrencinin derslerine odaklanması ve konsantrasyonunu artırması için çalışmalar yürütür.

Yüksek Akademik Başarı, Problem Çözme: Rehberlik Servisi çocukların akademik başarılarının arttırılması, sınav kaygısının azaltılması, ve yaratıcı problem çözme becerileri geliştirebilmesi için çalışmalar yürütür.

Ölçme, Değerlendirme ve Psikometrik Testler : Rehberlik servisi gerek gördüğünde öğrencinin değerlendirilmesi için gerekli olan psikometrik testleri uygular.

Bu kapsamda Rehberlik Servisi, öğrenci ve/veya aile ihtiyaç duyduğunda

Öğrenci ile Bireysel Görüşme

Aile Görüşmesi

Öğrenci ile Bireysel Terapotik Çalışmalar

Bireysel Art Terapi Çalışmaları

Öğrenci Grup Terapi Çalışmaları

Öğrenci Grup Art Terapi Çalışmaları

Aile Grup Terapi Çalışmaları

Aile Grup Art Terapi Çalışmaları yürütür.”