GÖRSEL SANATLAR

Okulöncesi Görsel Sanatlar dersi, öğrencilerin yaratıcılıklarını, el-göz koordinasyonlarını, sanat bilgisini ve teknikleri geliştirdikleri kavramlar ve problemler üzerinde düşünmelerini sağlayan programdır.

Görsel sanatlar derslerinde öğrenciler temel resim malzemelerinin yanı sıra geri dönüşüm malzemeleri gibi özgün ve yaratıcılığı destekleyici malzemelerle tanıştırılarak tasarım ve üretimi sosyal sorumluluk bilinciyle yapılabilmeyi öğrenirken kendilerini ifade biçimlerini zenginleştirirler.

Sanatsal okuryazarlığın temelleri oluşturulup çocuklar Dünya sanatçıları ve onların eserleriyle tanıştırılır. Estetik beğeni düzeyi yüksek bireyler olma yolunda ilk adımlar atılırken öğrencilere minik birer sanatçı olarak yaklaşılıp renk, şekil ve çizgilerin anlamları üzerinde yoğunlaşılarak geri bildirim ve özgüven gelişimini destekleyici bir öğretim modeli izlenmektedir.