FORGOT YOUR DETAILS?

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Boğaziçi AS Okulları her öğrencinin akademik ve psiko-sosyal ve gelişimsel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak oluşturulmuş gizlilik ve sorumluluk esasına dayalı bir psikolojik danışmanlık programı sunmaktadır. Bu çerçevede aşağıdaki hizmetleri verilmektedir:

tüm anaokulu sınıflarına haftada 2 saat Rehberlik dersi
sınıf ve gelişimsel ihtiyaca göre oluşturulan ders içerikleri oluşturma (Bu içerikler çatışma çözümü, stress ile baş edebilme yolları, zorbalık ve önleme, duygu yönetimi, korkular, mahremiyet eğitimi, şiddet önleme, sağlık ve hijyen, bireysel farklılıklara saygı gibi konuları kapsamaktadır.)
bireysel danışmanlık ve grup danışmanlığı
yaş grubuna uygun psikometrik testler ve raporlama
oryantasyon programları
sınıf içi ve okulun diğer alanlarında gözlem yapma ve diğer öğretmenler ile bunları paylaşma
bireysel veli görüşmeleri ve işbirliği çalışmaları
sınıf düzeyi veli toplantıları, workshoplar ve bilgilendirme toplantıları
özel ihtiyacı olan öğrencilere bireysel destek programları oluşturma
Sene boyunca her öğrencimize ulaşarak seviyeye uygun olarak yapılan öğrenmeyi destekleyici çalışma ve programlarla, öğrencilerimizin gelişimlerinin birebir takibini yapıp bir plan dahilinde ihtiyaç duyulan desteği sağlamak rehberlik bölümümüzün temel sorumluluklarındandır.

Whatsapp Bilgi Hattı
Boğaziçi AS Koleji İletişim
Merhaba Boğaziçi AS Koleji'ne Hoşgeldiniz
Size nasıl yardımcı olabiliriz?