REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Boğaziçi AS Koleji her öğrencinin akademik ve psiko-sosyal ve gelişimsel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak oluşturulmuş gizlilik ve sorumluluk esasına dayalı bir psikolojik danışmanlık programı sunmaktadır. Bu çerçevede aşağıdaki hizmetler verilmektedir:

Tüm anaokulu sınıflarına haftada 2 saat Rehberlik dersi sınıf ve gelişimsel ihtiyaca göre ders içerikleri oluşturma (Bu içerikler çatışma çözümü, stress ile baş edebilme yolları, zorbalık ve önleme, duygu yönetimi, korkular, mahremiyet eğitimi, şiddet önleme, sağlık ve hijyen, bireysel farklılıklara saygı gibi konuları kapsamaktadır.)

Bireysel danışmanlık ve grup danışmanlığı yaş grubuna uygun psikometrik testler ve raporlama oryantasyon programları sınıf içi ve okulun diğer alanlarında gözlem yapma ve diğer öğretmenler ile bunları paylaşma bireysel veli görüşmeleri ve işbirliği çalışmaları sınıf düzeyi veli toplantıları, workshoplar ve bilgilendirme toplantıları özel ihtiyacı olan öğrencilere bireysel destek programları oluşturma.

Sene boyunca her öğrencimize ulaşarak seviyeye uygun olarak yapılan öğrenmeyi destekleyici çalışma ve programlarla, öğrencilerimizin gelişimlerinin birebir takibini yapıp bir plan dahilinde ihtiyaç duyulan desteği sağlamak rehberlik bölümümüzün temel sorumluluklarındandır.