STEAM

Okulöncesinde STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitiminin temel amacı fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat disiplinlerini bütüncül olarak bir araya getirerek her öğrencinin erken yaşta eğitimini kendi ellerine alıp, hangi alanlarda istekli olduğunu keşfetmelerine, o alanlarda kendisini geliştirmesine destek olmaktır. Boğaziçi AS Anaokulu’nda uygulanan STEAM çalışmalarıyla çocuklarda var olan doğal merak duygusu ortaya çıkarılıp oyun ortamıyla beslenerek gelecek öğrenme deneyimleri için önemli bir alt yapı oluşması hedeflenir.

Çocuklar ihtiyaç belirleme, problem çözme, çözüm için tasarım yapma becerilerini geliştirirler. Sunulan çözümleri gerçekleştirme ve deneme yanılma ile sürekli iyileştirme deneyimi edinirler. Ayrıca STEAM ile çocukların akranlarıyla birlikte çalışarak ortak bir amaç için beraber hareket etme kapasiteleri de artmaktadır.

Anaokulumuzda uygulanmakta olan STEAM eğitimi ile öğrencilerin fen, matematik, teknoloji ve güzel sanatların dünyayı kavramanın önemli yollarından biri olduğu farkındalığı yaratılarak ilköğretime geçişte hazır bulunuşluklarını arttırmaları amaçlanmaktadır.