MÜZİK

Okulöncesi Müzik dersi öğrencilerin doğru duyma, denetleme ve kullanma becerisini kazandıkları, çalgı ve çalgı olarak kullanılabilecek oyuncakları kullanırken ve müzik eşliğinde hareket ederken, koordinasyonu, küçük ve büyük kasları geliştirdikleri, müzik yoluyla farklı kültürlerle tanıştıkları bir öğretim programıdır.

Müzik dersinde grup içinde şarkı söylerken veya müzik eşliğinde hareket ederken, öğrenciler arkadaşlarıyla uyum içinde olmayı, hata yapmaktan korkmadan denemeyi, etkin iletişim kurmayı öğrenir. Ayrıca ders içeriğinde yer alan tekerleme ve saymacalar söylerken dil çevikliği kazanır, akıcı konuşma becerisi ve alışkanlığı gelişir.

Müzik eğitiminin temel amacı öğrencilerin iyi müziği seçen, ondan zevk alan ve günlük hayatta ondan yararlanmasını bilen, müzik eşliğinde hareket becerisine sahip, sesleri ve müzik aletlerini tanıyan müzikseverler olmalarını sağlamaktır.