YARATICI DRAMA

Anaokulumuzda yürütülen Yaratıcı Drama dersi çocuğu merkeze alarak onun öğrenme sürecinde aktifleşmesini sağlayan, uygulamanın ön planda olduğu programdır.

Yaratıcı Drama dersleri eğitim amaçlarının gerçekleştirilmesi yani çocuklara istenilen davranışların, alışkanlıkların ve tutumların kazandırılması için Anaokulumuzda uygulanan önemli eğitim tekniklerinden bir tanesi olarak görülmektedir.

Yaratıcı Drama yoluyla çocuklar, duygu ve düşüncelerini, isteklerini, tutumlarını, değerlerini, tecrübelerini, alışkanlıklarını, bilgilerini göz önüne sererek, hayal güçlerini kullanarak, birbirleriyle grup içinde etkileşerek, bir şeyleri paylaşarak, gözleyerek öğrenmektedirler. Çocukların bu yolla, yani yaparak ve yaşayarak öğrendikleri bilgiler kalıcı olmakta ve hayata daha kolay bir şekilde geçirilebilmektedir.

Çocukların bir grubun üyesi olmaları, onların toplumun da birer üyesi olduklarını düşünmelerini dolayısıyla toplumdaki değerlerden haberdar olmalarını sağlamaktadır.

Yaratıcı drama derslerinde çocuk bilgiyi arayarak, paylaşarak, keşfederek bulur. Çocukların yanlış yapma, eleştirilme korkusu olmadan kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri sağlanır. Tekrar tekrar deneme cesareti kazandırılır.