HAYAT BİLGİSİ

Hayat Bilgisi dersi eğitim programımızda  öğrencilerin ilkokulun ilk üç senesinde karşılaşmış oldukları olayları, kendilerini ve yakın çevrelerini anlamlandırmalarını sağlayan temel ders olarak yer almaktadır.

Öğrencilerin yaşadıkları çevrenin değerlerini tanımasını sağlamak , bu değerleri içselleştirmesine yardımcı olmak ve bu sayede de çevrelerine uyumunu kolaylaştırmak Hayat Bilgisi dersinde hedeflenen ana kazanımlardır.

Hayat Bilgisi programımızda  işlenen konuların, konularla ilgili örneklerin, problemlerin, olayların, yakın ve doğal olan toplumsal çevreden seçilmesi yoluyla  öğrencilerin  yaşadığı topluma  uyum sağlaması amaçlanmaktadır. Genel olarak  ders içeriklerimiz öğrencilerin hayat ile bir bağ kurmalarını sağlayarak çevrelerine uyumlu, özerk hareket edebilen ve yaşadığı çevreyi anlamlandıran bireyler olmalarına destek olacak şekilde hazırlanmaktadır.