BEDEN EĞİTİMİ

Beden Eğitimi derslerimizde oyun ve fiziki etkinlikler dersi programını yürüterek öğrencilerimizin fiziksel, devinişsel, bilişsel, duygusal ve toplumsal gelişimine katkıda bulunup, yaşam boyu fiziksel etkinliklere katılmasının sağlaması hedeflenmektedir.

Bu amacın gerçekleştirilebilmesi için öğrencilerimizin yaparak-yaşayarak ve aşamalı şekilde düzenlenmiş öğrenme etkinliklerine katılımları sağlanmaktadır. Etkinlik sürecinin sonunda ne kadar gelişme sağlandığı, bireysel farklılıklar ve yetenek alanları gözönünde bulundurularak her öğrenci için bir sonraki adım planlanmaktadır. Temel olarak takip edilen MEB müfredatı öğrenim programına ek olarak öğrencilerimizin farklı spor branşlarıyla tanışması sağlanmaktadır.

Beden Eğitimi dersi kazanımları belirlenirken öğrencilerin gelişim özellikleri, ve bireysel gereksinimleri dikkate alınarak iki ana öğrenme alanı olan Hareket Bilgi ve Becerileri, Etkin Katılım ile Sağlıklı Yaşam çerçevesinde ders içeriklerimiz oluşturulmaktadır.