YARATICI DRAMA

Yaratıcı Drama programımızın temel amacı öğrencilerin kendilerinde var olan yaratıcılıklarının gelişimini destekleyerek , hayal güçlerini geliştirmek, gelişimsel özelliklerine ilişkin beceriler kazandırarak çok yönlü gelişim göstermelerine olanak vermektedir. Buna ek olarak Drama dersi desteğiyle öğrencilerin kendilerini ve çevrelerini yüzeysel değil derinlemesine ve evrensel boyutlarda görmesi sağlanmaktadır.

Drama derslerimiz aracılığı ile öğrencilerin, gözlem yaparak, kesiflerde bulunarak ve araştırarak derslerde işlenen olgu ve kavramların içinde yer alması sağlanır. Böylelikle öğrencilerin durumları ve hayal edilen rolleri aktif olarak tanımalarını, ilişkileri, durumları ve konuları keşfederek öğrenebilmelerini sağlamaktadır.