DANS

Dansın, kendini ve kültürünü ifade etme sanatı olduğu fikrini temel alarak anaokulumuzda başlayan dans derslerimizi ilkokul programımız içerisinde de sürdürmekteyiz.

Dans derslerimizin temel amacı öğrencilerimizin bilişsel, duyuşsal, devinişsel ve sosyal alanlarda gelişimlerini destekleyip , serbest zamanın değerlendirilmesi konusunda da bir dans kültürü oluşturmalarını sağlayabilmektedir.

Dans derslerinde, beden farkındalığı edinen öğrenciler, hareketlerini istendik türde kontrol ederek, bedenleri ile ilgili daha fazla bilgi ve beceri elde etmektedirler. Beden farkındalığı kazanan öğrencilerimizin, duygularını ifade etmeyi ve fikirlerini başkalarına iletme konusunda da deneyim sahibi olabilmeleri dans dersi kazınımları içerisinde bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin bedenine hakim, uzayda kullandığı alanı fark eden, yüksek bir disiplin ile gereken esneklik, güç ve koordinasyon yetilerini kullanabilen, gelişimini destekleyecek hareketleri ritim eşliğinde düzenli olarak uygulayabilen bireyler olabilmelerini sağlamak dans dersi amaçlarımız arasındadır.