MÜZİK

Müzik eğitimi, temelde bir müziksel davranış kazandırma/oluşturma sürecidir. Bogaziçi As Koleji olarak verdiğimiz müzik derslerinde öğrencilerimize temel müzik eğitiminin yanısıra enstrüman eğitimi, işitme eğitimi, ritim, nota okuma gibi farklı müzik alanlarında da eğitim vermekteyiz.

1. sınıftan itibaren öğrencilerimiz enstrüman eğitimi almaya başlarlar. Müzik derslerimiz içerisinde her öğrencimize özel piyano eğitimi verilmektedir.

Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek ve bu yeteneklerini sergileyebilecekleri sosyal ortamlar yaratmak için haftalık olarak öğrenci konserleri ve koro çalışmaları düzenlenmektedir.

Müzik programımızda tüm öğrencilerimiz dijital ortamda kendi bestelerini yapabilmekte, istedikleri enstrümanlara kendi bestelerini icra ettirebilmekte ve kendilerine ait senfoni orkestraları kurabilmektedir. Müziğin evrensel bir dil olduğu bilinciyle oluşturulan ders içeriklerimizle kendini müzik yoluyla ifade edebilen, yaratıcı ve yapıcı düşünen, sanata ve sanatçıya saygılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.