GÖRSEL SANATLAR

Boğaziçi AS Koleji olarak öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanısıra sanat alanındaki gelişimlerinin de önemini gözönünde bulundurarak ders programımızı bu çerçevede oluşturmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi ; '' Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti 'nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. ''

Görsel sanatlar derslerimizde öğrencilerimizi sanatın her alanıyla tanıştırarak farklı alanlardaki yeteneklerini keşfetmeleri için onları desteklemekteyiz.Bu amaçla yapmış olduğumuz derslerde öğrencilerimizin iyi bir uygulayıcı olmalarının yanında geleneksel Türk sanatları, modern sanatlar ,çağdaş sanat ve sanat tarihi alanlarıyla ilgili görmüş oldukları teorik derslerde gelişimlerini sağlamayı hedefliyoruz.Amacımız sanata ve sanatçıya her daim saygı duyan,sanatın sürekliliğini sağlayan, farklı bakış açıları geliştirip sanatı hayatın ta kendisi olarak benimseyen nesiller yetiştirmektir.