SOSYAL BİLGİLER

Sosyal bilgiler dersimizde  gerçek hayatın değişen koşullarına uyum sağlamada öğrencilerin bilgiyi edinip uygulama becerilerinin geliştirilmesi hedefleflenmektedir. Toplumsal yarar doğrultusunda kültürel farklılıkların özgürce yer aldığı ortak bir dünya için öğrencilerin akılcı düşünme becerilerini geliştirmek de Sosyal Bilgiler derslerimizin  amaçları arasındadır.

Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerin toplumsal olaylara bütüncül yaklaşımı sağlanarak, öğrencilerin sosyal olay ve gelişmelerin nedenlerini çeşitli yönleriyle görme sürecinin temelleri atılmaktadır. Bu derste, adalet, bağımsızlık, barış, bilimsellik, dayanışma, duyarlılık, dürüstlük, estetik, eşitlik, özgürlük, saygı, sevgi, sorumluluk, yardımseverlik gibi değerler evrensel ilkelere parallel olarak işlenmektedir. . 4. sınıflarda dersler  branş öğretmenleri tarafından planlanmaktadır.