FORGOT YOUR DETAILS?

STEAM

STEAM açılımı İngilizce olarak Science(Fen), Technology(Teknoloji), Engineering(Mühendislik) , Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Birkaç yıl öncesine kadar STEM olarak bilinen ve duyulan bu alana Art (sanat) eklenmiştir. Haftalık ders programımız içerisinde yeralan STEAM dersi ile fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerini bütüncül olarak bir araya getirerek yapılandırılmış tartışmalar yoluyla öğrencilerin akıl yürütme becerileri desteklenerek ders sonunda öğrenclerimizin bir ürün ortaya çıkartması sağlanmaktadır. .

Böylece STEAM derslerimizde soru soran, yaratıcı düşünce ile çözümler üreten, araştırma yapan, birbirinin çözümlerini dinleyen, bazen bireysel bazen grup olarak çözümleri ürünlere dönüştürebilen, bunun için çaba harcayan bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Bu derste yapılan ürün tasarımlarıyla öğrencilerin tümünün aynı anda kendi ürününü tasarlayıp denemeler yaparak, farklı bakış açılarını gözlemleyip, birbirlerine ilham olmaları da sağlanmaktadır.

TOP
Whatsapp Bilgi Hattı
1
Boğaziçi AS Koleji İletişim
Merhaba Boğaziçi AS Koleji'ne Hoşgeldiniz
Size nasıl yardımcı olabiliriz?